Receptek

Vörösboros
vaddisznópörkölt bográcsban recept

Hozzávalók:

  • 1 kg vaddisznóhú s
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 2-3 paradicsom
  • 2-3 paprika
  • 2 sárgarépa
  • pirospaprika
  • majoránna
  • száraz vörösbor
  • liszt
  • olaj

Elkészítés:

A felaprított hagymát olajon párold meg, majd szórd rá
a feldarabolt zöldségeket, és fedő alatt párold tovább. Mikor
eltűnt a leve, add hozzá a kockákra vágott húst. Sózd, hintsd
meg fűszerpaprikával, és ismét várd meg, amíg elfő a leve.

Ha ez megtörtént, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú
tűzön, rázogatva főzd tovább. Ha a hús már majdnem puha,
kevés liszttel, vörösborral és a majoránnával készíts habarást,
és sűrítsd be a pörköltet.

Rottyants rajta egyet, és tálalhatod.

Vörösboros
marhapörkölt bográcsban recept

Hozzávalók:

  • 2 kg marhacombhoz:
  • 3 paprika,
  • 3 paradicsom,
  • 2 sárgarépa,
  • 2 fehérrépa,
  • 0,8 kg gomba,
  • 4 dl vörösbor,
  • só,
  • bors,
  • fokhagyma,
  • szalonna,
  • 1 nagy hagyma,
  • 1-2 babérlevél,
  • kakukkfű,
  • pirospaprika

Elkészítés:

A szalonnát kiolvasztom kis tűzön, majd a hagymát megpuhítom-pirítom
rajta. Leveszem a bográcsot a tűzről, és ha kihűlt, 2 kiskanál
pirospaprikát szórok rá. A 2*2 centisre vágott húst beleteszem,
és fehérre pirítom, majd felöntöm vízzel és a bor 3/4-ével,
úgy, hogy éppen ellepje. Hozzáadom a kis kockára vágott paradicsomot,
sárga- és fehérrépát, a paprikát. Fűszerezem borssal, Erős Pistával,
nagy adag kakukkfűvel, apróra vágott fokhagymával és a babérlevéllel.
Ha a hús 2/3-ra főtt(2 óra), megsózom, de nem szabad előbb, mert
a hús meg keményszik. Hozzáadom a vékonyra vágott gombát, és
után ízesítem. Az elfőtt levet a maradék borral és vízzel pótolom.
A végén lesütöm szaftjára. Főtt burgonyával vagy ropogós kenyérrel
tálalom.

Tiszai halászlé
recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg apróhal
  • 1 db 1-1,2 kg-os ponty
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 hegyes-csípős zöldpaprika
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • cseresznyepaprika

Elkészítés:

A halféléket (ha nem konyhakész, hanem élő halat vásárolunk)
megtisztítjuk, a pikkelyeket lekaparjuk, a zsigereiket, belsőségeiket
kiemeljük a hasüregükből, kívül-belül alaposan megmossuk.
A halvért felfogjuk, az esetleges haltejet és ikrát félretesszük.
A ponty fejét és farkát leválasztjuk, a törzset felszeleteljük.
A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A paradicsomot és a
zöldpaprikát megmossuk.
Az apró halakat, a ponty fejét és farkát nagyobb lábasba tesszük,
hozzáadjuk a hagymát, a felfogott halvért, majd felöntjük annyi
hideg vízzel, hogy a halakat éppen csak ellepje, és kb. egy órán
át lassú forralással főzzük-pépesítjük. A paradicsomot meghámozzuk
és felaprózzuk. A halszeleteket kissé besózzuk, felhasználásig
hidegen tartjuk. Sűrű szövésű szitán átszűrjük a hallét, majd
felöntjük 1 l hideg vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát,
a paradicsomot, ízlés szerint eltördelt cseresznyepaprikát, végül
a halszeleteket, az ikrát és/vagy a haltejet, és fedő alatt, mérsékelt
tűzön 10-15 percig – puhulásig – főzzük. Kavargatni nem szabad,
mert a halhús törékeny, csak az edényt rázogassuk! A kész levest
lehetőleg a főzőedényben tálaljuk, vagy nagyon óvatosan levesestálba
szedjük, nehogy összetörjön a halhús. A csípős-hegyes zöldpaprikát
felkarikázzuk, és külön tálkában kínáljuk.

Somogyi tarhonyás,
huszár bográcsos

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 25 dkg házi tarhonya
  • 3-4 db burgonya
  • 15 dkg erdei gomba
  • só, fűszerpaprika, őrölt bors, kakukkfű.

Elkészítés:

Bográcsban a házi tarhonyát szárazon megpirítjuk, majd egy másik
edénybe átöntjük. A bográcsba szalonnás pörköltalapot készítünk,
ebbe kerül a kocka sertéshús, erdei gomba, zöldpaprika. Fűszerezzük
és kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk. Ezután tesszük
rá a pirított tarhonyát és a kockára aprított burgonyát. Annyi
vizet öntünk rá, hogy mire megpuhul, lé ne legyen rajta! Tartalmas,
különleges egytálétel! Igazi huszáros!

Sertéspörkölt
recept

Hozzávalók:

  • 1 kg lapocka
  • 5 dkg zsír vagy olaj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 ek házi paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom

Elkészítés:

A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát,
majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve
saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát
és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom.
(vizet csak szükség esetén és nagyon keveset teszek bele). Ekkor
belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott
fokhagymát. Galuskával tálalom.

Pusztapörkölt
recept

Hozzávalók:

3 kg csölökhús kis darabokra vágva

  • 8 dkg zsír
  • 30 dkg hagyma
  • 2 dkg fokhagyma
  • 4 g köménymag
  • 3 dkg fűszerpaprika
  • 5 dkg só
  • fél kg zöldpaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • fél liter száraz vörösbor.

Elkészítés:

A zsíron üvegesre párolom a finomra vágott hagymát, megszórom
a paprikával és beleforgatom a megmosott húst. Sózom, majd köménnyel
és zúzott fokhagymával fűszerezem. Kissé megpirítom, majd
kevés borral oltom el. Lefedve lassan párolom. Ha kell, egy kis vizet
is öntök rá. Mielőtt a hús megpuhulna, beleteszem a megmosott,
csíkokra vágott paradicsomot és paprikát. Arra folyamatosan ügyelek,
hogy csak éppen, hogy legyen lé a húson. Köretként sós burgonyát,
pirított burgonyát, vagy pásztortarhonyát kínálok mellé.

Pásztortarhonya
bográcsban recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg kolbász
  • 50 dkg tarhonya
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 burgonya
  • 2 paradicsom

Elkészítés:

A bográcsban kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, beletesszük
a hagymát, és megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kézi tarhonyát, és keverés közben megpirítjuk. Megszórjuk
a fűszerpaprikával, felöntjük a tarhonya térfogatának kétszeresének
megfelelő vízzel. Sózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát. Ezután
már csak rázogatjuk a bográcsot. Beletesszük a kockára vágott
burgonyát, a felkarikázott kolbászt, a darabokra vágott
paradicsomot. Készre főzzük. Amikor már megfelelő mennyiségű
leve marad, akkor van kész.

Palócleves
bográcsban recept

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1,2 kg birkahús
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 teáskanál őrölt köménymag
  • 80 dkg zöldbab
  • 2 babérlevél
  • 50 dkg burgonya
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl tejföl

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megtisztítjuk,
megmossuk, kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk
benne a hagymát. Rádobjuk a húst, megpaprikázzuk, sóval, köménnyel,
babérlevéllel ízesítjük, és kevés vizet öntve rá, megpároljuk.
A zöldbabot és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, a babot kisebb
darabokra, a burgonyát kockákra vágjuk. Ha félig megpuhult a hús,
hozzáadjuk a zöldbabot és a burgonyát. Felengedjük annyi vízzel,
amennyi bőven ellepi, és készre főzzük. A lisztet elkeverjük a
tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Átforraljuk, és azon melegében
tálaljuk.

Marhapörkölt
bográcsban recept

Hozzávalók:

  • 1 kg lábszár
  • 5 dkg zsír vagy olaj
  • 3 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • köménymag

Elkészítés

A bogrács alján a zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott
hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként
kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom
a paprikát és egy kevés vizet. Rászórom a köménymagot
és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom.
Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott
fokhagymát.

Lecsó bográcsban
recept

hozzávalók:

  • 1 szál kolbász (füstölt)
  • 4 szál kolbász (főző)
  • 100 g füstölt szalonna
  • 1 kg zöldpaprika
  • 1 kg paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • fekete bors (őrölt)

Elkészítés:

Mossa meg a zöldségeket. Vágja félbe a vöröshagymát és
szeletelje fel. Kockázza fel a szalonnát. Karikázza fel a zöldpaprikát.
Vágja gerezdekre a paradicsomot. Karikázza fel a kolbászokat. Tegye
a bográcsba a szalonnát és kis lángon süsse ki a zsírját. Dobja
a szalonnára a hagymát és pirítsa pár percig. Adja hozzá a paradicsomot
és sózza meg. Amikor a paradicsom levet eresztett adja hozzá a zöldpaprikát
és a kolbászokat is. Forrástól számítva főzze 15-20 percig. Ízesítse
sóval és borssal. Tálalja forrón, kínáljon hozzá friss kenyeret.

Körömpörkölt
bográcsban recept

Hozzávalók:

  • 1.5 kg sertéscsülök és – láb
  • 2 – 3 evőkanál zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 kk. pirospaprika
  • csípős paprika
  • 1 mk. bors
  • 1 – 2 dl vörösbor

Elkészítés:

A megtisztított sertéslábakat, csülköt kiáztatjuk. A bográcsba
zsírt teszünk, és a feldarabolt hagymát világossárga színűre
pirítjuk, kevés borsot és pirospaprikát szórunk bele. (Ha
mindenki kedveli, csípős paprikát is tehetünk hozzá. ) Mindezt
összekeverjük, és hozzáadjuk a feldarabolt sertéshúst. Vízzel
felöntjük úgy, hogy bőségesen ellepje a bogrács tartalmát. Megsózzuk.
Fövés közben pótoljuk rendszeresen a vizet mindaddig, míg a hús
megpuhul. Ha a hús megfőtt, akkor már csak sütjük tovább, és
kb. 15 perccel a bogrács levétele előtt 1 – 2 dl vörösborral meglocsoljuk.

Jókai bableves
recept

Hozzávalók:

  • 18 dkg szárazbab
  • 1 főtt füstölt csülök
  • 10 dkg sárgarépa
  • 8 dkg petrezselyemgyökér
  • babérlevél
  • fokhagyma
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 7 dkg paradicsom
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 2+4 dkg zsír
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg hagyma
  • 5 g fűszerpaprika
  • petrezselyemzöld
  • 1,5 l tejföl
  • 3 dkg liszt
  • csipetke.

Elkészítés:

A babot megmosom és előző este beáztatom. Kevés zsíron
megpirítom a karikára vágott gyökérféléket. Mikor barna, hozzáteszem
a babot az áztatóvízzel együtt, hozzáöntöm a csülök főzőlevét,
majd babérlevéllel, kevés fokhagymával, apró kockákra vágott
paprikával és paradicsommal, valamint kevés sóval főzöm. Időközben
a kolbászt a zsírban megsütöm, kiveszem a zsírból, majd vékony
szeletekre vágom. Mikor a bab puha, a kolbász sütőzsírjából liszttel
és apróra vágott hagymával világos rántást készítek. A végén
megszórom paprikával és vágott petrezselyemmel. Mikor a rántással
felforrt a leves, belekeverem a kevés liszttel elkevert tejfölt. Végezetül
belefőzöm a csipetkét és a kolbászt. Tálalás előtt a csülköt
kis darabokra vágom és fölé merem a forró levest. Az asztalnál
mindenki utána ízesítheti ecettel, vagy tárkonyecettel.

Hallecsó
bográcsban recept

Hozzávalók:

2 kg hal (süllő, csuka, harcsa),
1 ek zsír,
10 közepes fej v. hagyma,
10-12 z. paprika,
4-5 paradicsom,
2-3 csöves paprika.

Elkészítés:

A bográcsban felolvasztjuk a zsírt, s beleszórjuk a karikákra
vágott v. hagymát és a karikára szeletelt zöldpaprikát, lassú
tűzön megpuhítjuk. Amikor már kezd puhulni a paprika, hozzáadjuk
a paradicsomot és az egészben hagyott csöves paprikát is. Amikor
mindez megfőtt, hozzátesszük a haldarabokat. Ha szükséges, még
sót is tehetünk rá. Bő fél órát főzzük, ügyelve arra, hogy
szaftja sűrű, bőséges legyen.

Gulyásleves
bográcsban recept

Gulyásleves hozzávalók 6-10 személyre:

  • 50 dkg marhahús
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 1 kg tisztított burgonya
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 6 dkg zsír
  • 2 dkg pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
    vagy 1 kiskanál fokhagymakrém
  • köménymag
  • csipetke

A gulyásleves elkészítése:

A vöröshagymát vágd apróra, lassú tűzön fonnyaszd meg
a zsíron, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd meg,
s engedd fel 2-3 evőkanálnyi vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult,
tedd bele a kis kockákra vágott apróhúst, sózd meg, s néhányszor
megkeverve lassan pirítsd megint zsírjára. Ezután a húst – kevés
vizet hozzáadva – rövid lében párold majdnem puhára, közben add
hozzá a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és köményt. Ekkor
alapozzuk meg a gulyásleves fokhagymás ízét. Amikor a hús már
majdnem puha, pirítsd ismét zsírjára, add hozzá a kis kockákra
vágott burgonyát, s addig pirítsd, amíg a krumpli üvegesedni kezd.
Ekkor add hozzá a karikákra vágott zöldpaprikát, a paradicsomot,
s öntsd fel 1,5-2,5 liter vízzel. Sózd, s főzd, míg a krumpli is
megpuhul. Az utolsó néhány percre vesd bele a csipetkét, hogy az
is puhára főjön. (Tálalás előtt célszerű a leves tetejéről
leszedni a felesleges zsírt.) Finom, puha kenyérrel javasolom az elkészített
gulyásleves tálalását.

A tányért az első tálalás után ne vegyül le az asztalról,
mert szinte garantált a második gulyásleves adag fogyasztása! Jó
étvágyat a gulyásleveshez! 🙂

Bográcsos
szarvas pörkölt recept

Hozzávalók:

  • 60 dkg szarvas oldalas
  • 60 dkg comb
  • 10 dkg zsír
  • bors
  • őrölt kömény
  • egész bors
  • majoránna
  • 3 nagy vöröshagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl vörös bor

Elkészítés:

A húst letisztítjuk, inakat, hártyát leszedjük. A csontos
részt összeaprítjuk kis darabokra, a színhúst vékony csíkokra
vágjuk. Jól megmossuk, a csontszilánkokat kiválogatjuk. A bográcsot
kikenjük vastagon disznózsírral, az oldalát is. Az alján egyenletesen
elterítjük a csontos részt, az oldalát is körbe rakjuk. Fűszerezzük,
sóval, borssal, őrölt köménnyel, majoránnával, kevés egész
borssal. Következik a szálasra vágott hagyma, betakarjuk vele a húst.
Ezután tesszük a tetejére a színhúst. Folytatjuk a fűszerezést,
majd hagyma, hus, míg minden összetevő elfogy. Kb. 1 órai főzés
után tesszük bele a babérlevelet, zöldpaprikát, paradicsomot, (vagy
lecsót). Még egy kevés vizet aláöntve rotyogtatjuk. Mikor majdnem
puha, hozzáadjuk a pirospaprikát, és vörösbort.

Fontos! Soha ne keverjük meg, hanem a bográcsot rázogatjuk,
forgatjuk, hogy a csontos rész a bogrács falánál maradjon.

A hagymát nyersen rétegezzük, nem pirítjuk meg. Főtt burgonyával
és puha, friss kenyérrel kínáljuk.(készíthetjük gáztűzhelyen
is lassú főzéssel, kevergetés nélkül, nagy lábasban)

Bográcsos
betyárleves

Hozzávalók:

20 dkg sertéscomb
10 dkg burgonya
10 dkg zöldborsó
másfél köteg kapor
1 fej vörös hagyma
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa étolaj, fűszerpaprika, só

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A húst felkockázzuk
4 cm-re. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és kockázzuk. Olajat
hevítünk, a hagymát ezen kevés sóval megpirítjuk. Megszórjuk
fűszerpaprikával, és vízzel felöntjük, nehogy a paprika megkeseredjen.
Fedő alatt pároljuk tovább félig, azután rádobjuk a kockázott
zöldségeket, majd pár perccel később a burgonyát és zöldborsót.
Amikor a hozzávalók megfőttek, megszórjuk finomra vágott kaporral.

Bakonyi betyárleves
recept

Hozzávalók:

40 dkg borjúcomb

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg erdei gomba
  • 20 dkg leveszöldség
  • 15 dkg hagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt,
  • 1 csomó kapor
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csapott evőkanál paprika
  • 1 csapott evőkanál só
  • késhegynyi bors.

Elkészítés

Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát megpirítom,
hozzáadom az apróra vágott hagymát, pár percig pirítom, majd hozzáadom
a 2×2 centis kockákra vágott húst. Sózom, borsozom és félpuhára
párolom. Utána hozzáadom a kockákra vágott leveszöldséget és
tovább főzöm. Mikor megpuhult, hozzáadom a felkockázott gombát,
paprikával fűszerezem és belekeverem a tejfölt. A végén hozzáadom
az apróra vágott kaprot. Hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát
és paradicsomot. Levesbetétként csipetkét főzök bele.

Forrás: bogracsoljunk.com

Általános Szerződési Feltételek

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai: Lauro Verde Kft
Cégnév: Bogracsbolt.hu
Székhely címe: 1173 Budapest, Összefogás u. 36 1 em 8.
Cégjegyzékszám: Cg 01-09-898625
Nyilvántartást vezető cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Statisztikai számjel: 14320064-4764-113-01

Adószám: 14320064-2-42
Bankszámlaszám : 10300002-10402190-49020013

Tárhely szolgáltató: Domainregisztácio Kft

Ügyfélszolgálat/Áruház adatai:
Cím: 1173 Bp. Összefogás u. 36. 1 em 8
Telefon: + 36 30 9772 889 (normál díjszabású)
E-mail: info@lauroverde.hu
Nyitva tartása: Hétfőtől-Péntekig 10-18

1 Általános tudnivalók

1.1 Jelen ÁSZF minden olyan adásvételre és szolgáltatás igénybevételre kiterjed, melyet Ön mint vevő a Bogracsbolt.hu webáruházból történő megrendeléssel kezdeményez. A Bogracsbolt.hu webáruházban történő vásárlás vagy megrendelés e-mailen vagy telefonon keresztül történik. Telefonon, e-mailen, levélben leadott rendeléseket rögzítjük. Az ezt követő vásárlási folyamat és az arra érvényes feltételek az így leadott megrendeléseknél is megegyeznek az interneten leadott rendelések folyamataival és ezért jelen ÁSZF is egyaránt vonatkozik rájuk.

1.2 A Bogracsbolt.hu webáruházban böngészni szabadon, regisztráció nélkül is lehet. Az áruházban mindenki jogosult vásárolni, aki elfogadja jelen ÁSZF feltételeit.

1.3 Az áruházban található termékadatok, fotók, leírások a Lauro Verde Kft. tulajdonát képezik, ezért azok tömeges összegyűjtése, lementése, tárolása csak a Bogracsbolt.hu előzetes engedélyével lehetséges.

1.4 A megrendelés leadása után a megrendelés beérkezéséről visszaigazoló levelet küldünk a Vevőnek. A szerződés akkor jön létre, amikor levélben visszaigazoljuk a megrendelést, vagy telefonon értesítjük Önt a megrendelése elfogadásáról. A megrendelést Ön a teljesítésig szabadon és következmény nélkül módosíthatja, illetve lemondhatja. Erre telefonon és elektronikus levélben is van mód a módosításra/törlésre. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, Bogracsbolt.hu elektronikusan iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi.

1.5 A megrendelések teljesítési ideje: A raktárkészlet függvényében változik. 4 napnál későbbi teljesítés esetén tájékoztatjuk a vásárlót.

1.6 Árak: Az áruházban feltüntetett árak érvényes fogyasztói árak. Visszaigazolást követően a rendelés fizetendő végösszege nem változik. A legnagyobb gondosság mellett is előfordulhat azonban, hogy áruházunkban technikai hiba miatt a piaci ártól jelentősen eltérő téves ár jelenik meg. Ilyen esetben az áru elküldése előtt egyeztetés végett telefonon (vagy e-mail-ben) megkeressük Önt. Az ilyen megrendeléseket nem tekintjük érvényesnek, és az ebből eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget.

2 Regisztráció, adatok védelme

2.1 A Vevő illetve rendelés adatokat a Bogracsbolt.hu webáruház védett, biztonságos adatbázisban tárolja, és megőrzi, azonban azokat harmadik félnek nem szolgáltatja ki, kivéve ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél, a megrendelés teljesítésében részt vesz (pl. futárszolgálat). Ekkor azonban az alvállalkozók a cégünk által átadott személyes adatokat más célra semmilyen módon nem jogosultak felhasználni, illetve további személyeknek átadni. Amennyiben a Vevő részéről írásbeli kérés érkezik a vevőadatok törlésére, akkor azokat a Bogracsbolt.hu webáruház adatbázisából törli. Az adatok felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának megfelelően történik.

2.2 Bogracsbolt.hu webáruház minden esetben az Ön által megadott számlázási és szállítási adatokkal dolgozik. Kézi adatmódosítást a Bogracsbolt.hu webáruház nem végez, kizárólag az Ön telefonos, vagy e-mailes bejelentése/kérése alapján. Ezért fontos, hogy az adatok pontosak legyenek. Ez garantálja az áru pontos célba érkezését és a pontos számlázást.

3 Áruátvételi lehetőségek

3.1 Házhoz szállítás: A megrendelt termék(ek) otthonába/munkahelyére szállítjuk, így Ön időt és pénzt is spórolhat a mai felgyorsult világban. Ön dönt a kézbesítés helyszínéről: vagy a megadott címen vagy bármely átvételi helyen hozzájuthat küldeményeihez. Cégünk külföldi rendeléseket is teljesít, de ezekben az esetekben mindig egyedi szállítási ár kerül megállapításra. Illetve csak előre utalással van lehetőség fizetni.

3.2 Személyes átvétel: Lehetőség van személyes átvételre is! A termékek készlet szintjét minden esetben ellenőrizni kell ez esetben! Az előzetes egyeztetés történhet e-mail-en és telefonon keresztül is. Bemutatóterem: 1173 Bp. Összefogás u.36/8

4 Fizetési lehetőségek

4.1 Utánvétes fizetési mód: Házhoz szállítás esetén a futárszolgálatnak tud készpénzzel fizetni.

4.2 Előre utalás: A megrendelt árukat + szállítási költséget előre utalással is ki tudja egyenlíteni. Így Önnek nem kell arra figyelnie, hogy a csomag átvételkor elegendő készpénz legyen. Az utaláshoz szükséges adatokat e-mailen keresztül küldjük. Ez csak abban az esetben történik meg, ha a termék készleten van. Ellenkező esetben e-mailen vagy telefonon keressük Önt a termék várható beérkezés időpontjával kapcsolatosan.

4.3 Személyes átvétel esetén: A kártyás fizetési mód jelenleg nem megoldott, csak előre utalással vagy készpénzzel van lehetőség vásárolni.

5 Levelezés, vélemények, panaszkezelés

A virtuális áruház működésének és kiszolgálásának sikere a célunk. Ennek kialakításában, felmérésében leginkább a vevők segíthetik munkánkat, ezért is biztosítottunk lehetőséget e-mailes kapcsolatra. Így folyamatosan figyelemmel tudjuk kísérni pozitív és negatív véleményüket, a termékekkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos igényeiket, esetleges reklamációikat. E-mail címünk: info@lauroverde.hu .Reméljük, hogy áruházunk választékával, valamint szolgáltatásaival elégedett lesz, és további érdeklődésére számíthatunk.

6 Elállás joga

6.1 Felhívjuk figyelmét, hogy a fogyasztó az elállási joga gyakorlása előtt a terméket csak annak jellege, tulajdonságai, és működése megállapításához szükséges mértékben használhatja. Az ezt meghaladó használatból eredő értékcsökkenést elállási joga gyakorlását követően köteles megtéríteniBogracsbolt.hu-nak.

6.2 A vásárló, az áru átvételét követő 8 munkanapon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia címünkre. A Bogracsbolt.hu kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásáról a Vásárlóinknak saját költségén kell gondoskodnia és az elállás bejelentésétől számított legkésőbb 14 napon belül visszaküldeni saját költségén Bogracsbolt.hu részére ( 1173 Bp. Összefogás u. 36/8) Kérjük, az elállással érintett terméket utánvétellel ne küldje vissza részünkre, utánvétes csomagokat cégünk nem vesz át.

6.3 Az áru ellenértékét az elállásról való tudomásszerzést követő 14 napon belül fizetjük vissza, azzal a feltétellel, hogy a visszafizetésig a terméket vevő az Bogracsbolt.hu részére visszajuttatja. Addig az időpontig ugyanis a Bogracsbolt.hu a vételár visszafizetését visszatarthatja. A teljes vételár visszafizetése azonos fizetési móddal történik, mint ahogy a vételár a megrendeléskor kiegyenlítésre került a Bogracsbolt.hu részére, illetve igény szerint átutaljuk a vevő által megadott bankszámlára.

6.4 Az elállásra vonatkozó igényét a vevő köteles e-mailben jelezni az info@lauroverde.hu e-mail címre, határidőn belül.

Csomagját gondosan kibéleljük, de törékeny termékek esetén, a nem rendeltetésszerű szállítás során, a terméket kár érheti! A mi felelősségünk a csomag iránt addig tart míg feladjuk, amint átveszi a megrendelését, onnantól kezdve sem a Szállítót, sem Webáruházunkat semmilyen kötelezettség nem terheli!

7 Vásárlói vélemények, reklamáció

Köszönettel fogadunk minden vásárlói visszajelzést, amit elsősorban az info@lauroverde.hu címre várunk e-mailben. Amennyiben szolgáltatásunkkal vagy termékeinkkel kapcsolatban nem elégedett, és reklamációt szeretne eljuttatni hozzánk. Megteheti ezt e-mailben az ügyfél szolgálatunk részére eljuttatva. Minden panaszt kivizsgálunk és az e-mailben küldött reklamációkra igyekszünk 1 munkanapon belül írásos választ küldeni. Tájékoztatjuk Önt, hogy amennyiben nem ért egyet cégünk válaszával, melyet panaszára adtunk az alábbi hatóságokhoz fordulhat: Békéltető testületi eljárás kezdeményezéséhez az Ön lakóhelye szerinti illetőségű Békéltető Testülethez, vagy cégünk székhelye szerinti Békéltető Testülethez:

Budapesti Békéltető Testület Címe:

1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefonszáma: (1) 488-2131

Fax száma: (1) 488-2186

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Európai Unio ingyenes online elektronikus kereskedelmi panaszkezelési felületét is használhatja (ODR Platform)

Regisztrációt követően itt tudja online bejelenteni panaszát: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Panaszbejelentés Fogyasztóvédelmi Hatósághoz:

Budapest Főváros Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség 1052 Budapest, Városház u. 7. Postacím: 1364 Budapest, Pf.: 144.

9.Amennyiben a Szolgáltató (LauroVerdeKft) minden gondossága ellenére hibás ár kerül a web áruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő pl “0” vagy “1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Partner elállhat vásárlási szándékától!

10.A Bogracsbolt.hu törekszik a weboldalon megtalálható pontos és hiteles információk közlésére. Olykor, ezek tartalmazhatnak téves információkat: a képek tájékoztató jellegűek és

tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban, egyes leírások vagy az árak előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak a gyártók által, vagy hibákat tartalmazhatnak. A weboldalon található kedvezmények, a készlet erejéig érvényesek.

 Jelen ÁSZF 2017. március 15.-től érvényes.